Kubice dokončuje převzetí vnitra

02.12.2011 12:46

 

Téměř přesně po roce nastává boj o post policejního prezidenta. Ministr vnitra Jan Kubice vyzval současného policejního prezidenta Petra Lessyho k rezignaci.

Jako důvod Kubice uvádí rozdílné názory na reformu policie. Nejzásadnější věcí jsou údajně úspory. Lessy se prý neztotožnil s většinou návrhů komise ministra vnitra. Policejní prezident totiž předložil Kubicemu analýzu, v níž upozorňuje na rizika, která z navrhovaných změn poplynou.

»Ačkoliv mám k Lessymu výhrady, tak vypracoval velice cennou analýzu, zejména proto, že v ní jsou zveřejněna rizika, která by ministerský návrh přinesl,« řekl Haló novinám stínový ministr vnitra KSČM Zdeněk Maršíček s tím, že v tomto případě by měl naopak Kubice s Lessym spolupracovat.

»Je to jedna z nejlepších analýz. Jsou v ní uvedeny i kroky, jak práci policie zlepšit. Proto si také myslím, že v tom jsou zcela jiné důvody,« vysvětlil Maršíček.

»Sám Kubice nebyl za celou dobu svého působení schopen nic pořádného předložit. Lessyho analýza je věc velice důležitá, je dělána objektivně a bylo by z toho třeba vycházet, konkrétně v tomto bych se za Lessyho postavil,« dodal stínový ministr KSČM.

Odboráři stojí za Lessym

Za Lessyho se již postavili policejní odboráři i strany VV a ČSSD. Unie bezpečnostních sborů (UBS) vyzvala Lessyho k setrvání na jeho postu. Podle místopředsedy UBS Miloše Plechatého předá výkonný výbor odborů Lessymu podpůrný dopis. »Ve výzvě bude i část věty, aby se policejní prezident nenechal zastrašit a ovlivnit politickou vládní dohodou a stál za svými lidmi,« sdělil Plechatý. Naopak proti Lessymu vystoupil premiér Petr Nečas (ODS) a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Oba prý plně důvěřují úsudku Kubiceho.

Zda ministrovu požadavku na rezignaci vyhoví.........

Celý článek naleznete buď v tištěné podobě na stáncích, nebo v elektronické podobě na internetových stránkách www.publero.com.

(cik)

převzato z Haló novin

Diskusní téma: Kubice dokončuje převzetí vnitra

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek