Opravdu má Macura (ANO) peníze na předraženou koncertní halu?

22.09.2022 10:57

Opravdu má Macura (ANO) peníze na předraženou koncertní halu?

 

***PŘEČTĚTE A POSÍLEJTE DÁLE SVÝM ZNÁMÝM *** 

 

Hala za 5 miliard má vyrůst v Ostravě.

 

V době, kdy si má člověk strach napustit vanu, Pekarová Adamová doporučuje místo topení obléknout svetry a ministerstvo hospodářství doporučuje dovařovat jídlo v peřinách.

V této době primátor Macura stále živí svůj fetiš v podobě předražené koncertní haly. Je sice pěkné, že si chce postavit pomníček, ale má na to fakt doplácet celá Ostrava.

 

Vždyť co bychom v Ostravě mohli vybudovat za těch 5 miliard.

  • 10 moderních domovů pro seniory každý s kapacitou 100 klientů nebo
  • 50 moderních bytových domů s 1.300 pěknými byty nebo
  • 2krát bychom postavili komunikaci Severní spoj nebo
  • 6krát by byl za ty peníze postaven moderní aquapark s atrakcemi, saunovým světem, masážemi nebo
  • bychom mohli komplexně modernizovat městskou nemocnici nebo
  • bychom mohli dostavět chybějící kanalizace

 

Přitom kdyby vedení města Ostravy resp. OSTRAVSKÉMU POLITICKÉMU KARTELU TVOŘENÉMU ANO, ODS A HNUTÍM OSTRAVAK šlo jen o koncertní halu, mohla se už dávno stavět nebo by se v ní už dávno mohlo hrát.  Vždyť v nedalekém polském městě Bielsko-Biała postavili nedávno halu za 500 mil Kč. Ta ostravská má stát 5.000 mil Kč. Velký rozdíl, že ano?

 

 

Poté, co zjistil primátor Macura (ANO) nálady mezi občany a většinové odmítání výstavby haly ze strany ostravské veřejnosti, tak nasadil jeden fenomenální trik, který má lidi přesvědčit, že stavět halu za 5 miliard je vlastně skvělý nápad.

Proč?

 

PROTOŽE ZA TY PENÍZE URČENÉ NA HALU ÚDAJNĚ NENÍ MOŽNÉ NIC JINÉHO POSTAVIT!

Tak si to pojďme zrekapitulovat:

 

STÁTNÍ DOTACE

Macura: 600 Mil Kč dostaneme od státu jen na halu, na nic jiného

Skutečnost: To je snad to jediné, kde se dá Macurovi dát za pravdu. 600 mil Kč od státu má skutečně jít na halu, avšak současně je nutno říci, že 600 mil Kč jde na halu proto, že vedení Ostravy dlouhodobě jedná o tom, aby šlo 600 mil na halu. Kdyby jednali o tom, aby ty peníze šly na Severní spoj, na bytovou výstavbu, fotbalový stadion, tak by možná šly právě na tyto stavby. Současně platí, že až bude Ostrava potřebovat peníze na něco jiného, uslyší její představitelé jednouchou větu „Dostali jste přece už na koncertní halu, tak neotravujte“. Ale ano. Macura má pravdu, že přislíbených 600 mil Kč je možné použít na halu.

 

KRAJSKÁ DOTACE

Macura: 300 mil Kč dostaneme do kraje.

Skutečnost: dotace od kraje je už téměř na úrovni podvodu, resp. triku. Ano s krajem je dohodnuto, že poskytne Ostravě na koncertní halu 300 mil Kč., současně však je dohodnuto, že Ostrava poskytne kraji 300 mil Kč na Galerii a Vědeckou knihovnu. Ten, kdo nepodlehl procesu kreténizace našeho národa a nezapomněl počítat má jasno.

+300 – 300 = 0

 

FOND SPRAVEDLIVÉ TRANSFORMACE

Fond spravedlivé transformace je určen na zcela jiné typy projekty, než je stavba koncertní haly. Je určen na transformaci ekonomiky směrem k oborům s vyšší přidanou hodnotou.   

Posuďte sami https://www.mzp.cz/cz/opst_2021_2027

Jestli tam vidíte koncertní halu, tak vám blahopřeji k velké porci fantazie, kterou disponujete.

 

ÚVĚR OD EVROPSKÉ INVESTIČNÍ BANKY

Úvěr od EIB dostane město na rozvojové projekty a není pravda, že je lze dostat buď na koncertní halu nebo na nic. A když to není pravda, tak to je lež. Pokud by vedení města vidělo jako klíčové jiné projekty, tak prostě dostane finance na jiné projekty.

 

MACURA OPÍJÍ VEŘEJNOST ROHLÍKEM.

Má šanci se zařadit mezi takové osobnosti, jakou byl např maďarský iluzionista Robert Rafael, který nalákal desítky tisíc důvěřivých Ostravanů před radnici příslibem na zmizení typické dominanty Ostravy – funkcionalistické věže ostravské radnice. Pokud jste nezažili či nepamatujete, tak pro pobavení a připomínku klikněte na tenhle odkaz

 

 

 

Nehrajte s Macurou ANO s ostatními členy ostravského politického kartelu tuto hru. Ostravská levice nechce předraženou koncertní halu. To neznamená, že by se Ostrava nemusela dočkat jiné koncertní haly, která splní svou funkci.

Ale 5miliardová hala opravdu ne

 

Víme lépe co s penězi a co Ostrava skutečně potřebuje:

  • BYTY
  • DOMOVY PRO SENIORY
  • MODERNÍ NEMOCNICI
  • KANALIZACE
  • MODERNÍ AQUAPARK

 

Volte Ostravskou levici - VOLTE ALTERNATIVU 

youtube

internetové stránky

 

Děkujeme

 

https://www.youtube.com/watch?v=pptdVFCzpdA

https://www.youtube.com/watch?v=E_q_7EUeXz8

https://www.youtube.com/watch?v=AwcXCU7tQmw