Sněmovna rezignovala na své právo a povinnost

21.09.2011 07:53

 

Poslanecký klub KSČM nepodpořil program včera zahájené zářijové schůze sněmovny. Společně s komunisty hlasovali proti pořadu schůze také sociální demokraté a nezařazený poslanec Stanislav Huml (zvolen za VV).

»Nelze nadále trpět, že se káže voda a pije víno,« uvedl předseda poslaneckého klubu KSČMPavel Kováčik. Opozici se nelíbilo, že neprošel ani jeden bod, který navrhla na pořad schůze zařadit. Ať už šlo o návrh předsedy kontrolního výboru Vojtěcha Filipa (KSČM), aby premiér Petr Nečas (ODS) poslance informoval o postupu vlády k situaci na Šluknovsku, či návrh poslankyně Zuzky Bebarové-Rujbrové (KSČM) na zařazení bodu, v němž by premiér předložil zprávu o konkrétních opatřeních vlády v boji s korupcí. Neprošel ani návrh místopředsedy sněmovny Lubomíra Zaorálka (ČSSD), aby se ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) vyjádřil ke zprávě Nejvyššího kontrolního úřadu týkající se zrušeného miliardového projektu výstavby v pražské Ústřední vojenské nemocnici.

»Poslanecký klub KSČM si nemyslí, že sněmovna je pouhou fabrikou na schvalování vládních návrhů zákonů a všechno ostatní je obtěžující. Poslanecká sněmovna v tomto složení naprosto rezignovala na právo a na povinnost kontrolní funkce vůči vládě,« zdůvodnil Kováčik postoj poslanců KSČM.

převzato z Haló novin

Diskusní téma: Sněmovna rezignovala na své právo a povinnost

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek